Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Byl Juncker vůbec střízliv?

Včera pronesl p. Juncker, předseda EK, nejvyšší to exekutivec všech Evropanů a proevropanů, ostře sledovanou zprávu o stavu Unie. Tedy té Evropaké, jejich. A tak jsem si musel položít otázku: " byl pan J. vůbec střízliv"?

     Kdybych dnes nenarazil na Facebookový příspěvek europoslance Luďka Niedermayera, asi bych se už raději k pro mě zoufale prázdnému, sebeklamnému a floskulí plnému výpotku Jean Clauda Junckera nevracel.

     Ale pan Luděk mě opět, jako už tady ve světě blogů několikrát, podpíchl k vyjádření vlastního selského názoru na některé z témat, která se pan "červený nos" pokoušel ve svém poselství "Urbi et orbi" (chápej "Městu=Bruselu", bo pro něho je Brusel město měst, "světu=Evropě", bo pro něho a všechny jeho apoštoly v EK se svět smrskl do maličké Evropy, pupečku Světa) sdělit lidu poddanému. 

    Pro zachování korektnosti a z úcty k panu exguvernérovi, jehož si stále coby ekonoma a chlapa velice vážím, sem dávám i Link na zmiňovaný "iniciační" statut na jeho FB profilu

https://www.facebook.com/Niedermayer.Ludek/posts/1783582288579400

     Nepřestávají mě osobně fascinovat ty stále neuvěřitelnější veletoče názorové, náladové, snad i osobnostní u téměř většiny evropských politiků dle momentálního politického kurzu, nálad společností, množství teroru na ulicích, převládajících větrů, situace Turecka, Sýrie, Ruska, Ukrajiny..., zbývajícího data do všemožných voleb, vývoje preferencí, názorů koaličních i opozičních partnerů na citlivá témata, počtu vypitých panáků (to v případě Junckera zcela zjevně a veřejně)...

     Bomba! EU a EK nemá na starosti nic důležitějšího, zjevně, než zakládat společnou armádu. Proboha proč, když neumí ani řídit a využít svůj vlastní FRONTEX, byť je to "jen" agentura a nikoliv armáda? Tak teď asi budeme zřizovat evropskou sjednocenou armádu "rychlého" nasazení (která bude stejně pomalá jako zřizovatel, tedy nutně vždycky všude pozdě...), protože bez ní a bez jednotného velení nemůžeme existovat, jak mimo jiné v kostce nahodil ve své řeči k poslancům Evropského parlamentu včera Juncker. 
A k tomu mimo to prý musíme posílit fond investic na dvojnásobek, obludných a nepředstavitelných 620 mld € !!! Co je tohle pane exguvernéra za investice, pro Páná Jána??? Vždyť je to pouhé výpalné a držhubné, nikde se za ty prachy nic kloudného nezařídilo, nepostavilo, nezainvestovalo vyjma možná několikerého prodloužení i tak jisté řecké fiskální a hospodářské agónie a příslibu výplaty "antimigračních" 6 mld € proradnému Turecku. Zatím. 

     Místo aby se jasně přikázalo pod sankcí všem evropským zemím, které jsou zároveň aliančními partnery, že všichni musí plnit své finanční smluvní závazky vůči Alianci beze zbytku a možná i trochu víc i a hlavně v duchu bezpečnosti celé Evropy. A když platit nebudou, bude platit za darebné členské země všemocná EU na úkor dotací a jiných finančních prebend. Pak by možná nezaznívala ona logická a pochopitelná Trampovská rétorika zpoza velké louže, že USA nemohou už napříště saturovat z velké části náklady NATO na společnou alianční obranu sami, a jestli někdo neplní své alianční závazky, nemůže pak logicky počítat s tím, že Aliance bude plnit v případě nutné potřeby vůči takovému nezdárnému členovi "dle článku 5" o společné obraně. 

     To je dle mého hloupého selského názoru možná ona smysluplná diplomatická a politická investice do nutné obrany Evropy a společné obrany bezpečnosti nás všech před vnějším nebezpečím. Plnění aliančních závazků a daleko užší a skutečně synergická spolupráce s Aliancí na území EU v zájmu obrany a ochrany EU. Nikoliv dublovat nesmyslně struktury velení, vytvořit tím další evropský a evropsky impotentní a akceneschopný moloch, který stejně nebude fungovat, naopak bude jen odčerpávat a oslabovat tím vysoce profesionální vojenské zdroje, kterých je jak šafránu. Takový novotvar by dle mého nutně byl stejně nemohoucí až chromý, jako nakonec celá slovutná EK ve věci řešení vlastní krize vyvolané zejména vlastními "hosty", kteří už nějaký ten rok přibývají do Evropy přesně dle 16 let platného plánu projektu Euro-Mediterranean Partnership ( nebo též „barcelonský proces“ či „Unie pro Středomoří“). Zpočátku tiše, bez zbytečného mediálního humbuku a jitřených vášní náckovských Evropanů, pomaloučku po tisících, desetitisících ročně. Ale posledních tři až pět let už jsou to i statisíce,  dokonce i ty jejich miliony (dle plánu by mělo být migrantů snad až neuvěřitelných 56 milionů, jak spočítal Eurostat!!!). 

     A z dříve možná vítaných a kormidelníky Evropy nadnárodohospodářsky naplánovaných "spasitelů a dělníků" evropské stárnoucí a vousaté ekonomiky se rázem staly hordy převážně nevítaných, nepoužitelných, neasimilovatelných, nevzdělaných a nevzdělavatelných, asociálních, kulturně neintegrovatelných, nezvladatelných a nábožensky problematických individuí, maximálně tak s extrémními zápornými dopady do sociálních výdajů zemí EU.   EU, která si ústy své dominy Merkelové na své území "nazvala" tyto "hosty" právě svou infantilní politikou rezesmátých sluníček pomáhajících každému bez rozdílu důvodu a původu ve vidině vlastních spokojených budoucích zasloužených desetitisícových důchodů (samozřejmě v €),  které jim zajistí právě přišedší oni "gastarbeiteři". Jaký omyl!!!

     Když jsem navíc zaslechl ty kondicionály v pasáži  o nutné obraně hranic v proslovu páně Junckera, bylo mi opět velmi slabo od žaludku a vomitus se o mě neodbytně pokoušel... Po třech letech reálného nezvládaného problému se statisíci a miliony ilegálů, kteří beztrestně překračují dnes a denně, v rozporu se všemi myslitelnými mezinárodními právy a zákony nikým (výjma pranířovaného Maďarska, kterému čest) účinně nechráněné a nebráněné vnější hranice Schengenu, slyšíme, " že bychom měli..."!
     

     Celkový dojem z pana Junckera i po včerejšku, a možná právě i díky včerejšku, je stále týž. Člověk na pozici vlastní neschopnosti dle Parkinsonovy teorie, který není schopen vidět věci v reálném světle, natož je pak reálně, pragmaticky a hlavně efektivně řešit a řídit. Neštěstí této osituace spočívá v tom, že tací lidé trpí často absolutní absencí účinné sebereflexe a schopnosti odejít z takového postu po zralé úvaze dobrovolně! A včas...

     Pro EU Titanik tak příznačné!

     Bohužel pro Evropu, bohužel pro nás všechny.

 

Autor: Petr Jankele | čtvrtek 15.9.2016 12:24 | karma článku: 40,28 | přečteno: 2093x
  • Další články autora

Petr Jankele

Oddělené šatny nutné

Máte zkušenost s rivalitou bojovníků v arénách? MMA? Hokej? Box? Je to všechno hra. Hra s emocemi, hra o slávu, hra o moc, hra o vliv... Identické je to v politice. Nemyslíte? Já myslím...

28.1.2023 v 14:15 | Karma: 5,59 | Přečteno: 223x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Občanská SPOLEČNOSTI České republiky, mobilizace!

Dění posledních dnů, týdnů a měsíců v politickém rybníčku ČR je dějinné. Tedy aspoň se tak zdá z pohledu z venčí. Jak snadná a jednoduchá je radikalizace davů. Jak nesnadné je zbavit se psychopatů. Demagogů. Bláznů.

1.11.2022 v 6:07 | Karma: 12,35 | Přečteno: 380x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Proč ty mandatorní vydaje tak duří?

Stav státní kasy je tristní. Mandatorní a kvazimandatorní výdaje vysoce převyšují příjmy státního rozpočtu. Jak je Tohle možné? Lehce! Jsou to jen zafixované zálohy úplatků elektorátu za 8 letou správu financí ANO! A CO S TÍM?

12.10.2022 v 7:07 | Karma: 14,53 | Přečteno: 505x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Středula je na NERVy

"Je sobota, v kapse mám prachy, do města pojedu pít, ty prachy už třesou se strachy, že zejtra je nebudou mít (odboráři)". Kdo by neznal trampskou klasiku, že? Včera mě tak naskočila, při pohledu ke koni

9.10.2022 v 9:10 | Karma: 17,73 | Přečteno: 521x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

MATRIX! Je to hra a nebo není?

Je to hra a nebo není? Kdo si na ní co, proč cení? Víme co a proč se hraje, podle čeho se kdo kaje? A je hrát vůbec žádoucí? Ví to někdo vědoucí...? Budíček je žádoucí

2.10.2022 v 7:08 | Karma: 7,48 | Přečteno: 211x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1385x
Hrdý otec tří fantastických synů. Umí(r)něný pravičák. Stavební inženýr s bohatou zkušeností z investiční výstavby, mimo jiné 20 let pro zahraniční společnosti (USA, Skotsko, Turecko), státní správou (šéf stavebního úřadu) i obchodem (Švýcarsko).

Mám rád svou rodinu, syny, rodiče, vlast, řád a pořádek, cestu Toltéků, bluegrass&country, Jeepy a Rumíčky z třtiny, knížky Dana Millmana, Davida Deidy a donů Ruizových. Rád cestuji a poznávám nové kraje, lidi a jejich zvyky. Nesnáším lež, nezákonnost, pletichy, klientelismus, falešnou solidaritu a diskriminaci včetně antidiskriminace. Tak to jsem já.

Seznam rubrik