Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rudo hnědá náměstí nevěští dobré časy

Komunisté a populisté obsazují historická česká náměstí pod rudými komunistickými prápory a trikolórou na štanglích. Pořvávají neuvěřitelná proruská prohlášení podporující hanebné teroristické a válečné řádění Ruska na Ukrajině.

Dav podivných lidí vykřikujících podivná hesla, prokazující naprostou analfabecii ekonomickou, politickou, morální, vlasteneckou. Co je slyšet na těch náměstích je pobuřující, nehorázné, alarmující... A stejná rétorika se nese na jepičích vlnách sociální síti. Hnědne český národ, kdysi tak hrdý a statečný. Zřejmě národ bez paměti, nebo tak maximálně s pamětí jepičí. Hajlování Hitlerovi cestou na Pražský hrad 15.3.1939 mám pořád v dobových říšských filmových dokumentech  před očima. Hajlující Náměstí Svobody ve fašistickém Brně... Německé Vrchlabí, pro než byl 8. květen 1945 pohromou, nikoliv šťastným dnem osvobození od nacistické poroby, okupace a jha... Jepičí paměť!

A taková hnědnoucí cháska s rudými příživníky z KSČM a rudými prapory okolo vykřikuje "demisi demisi, pryč s vládou neřešící problémy vlastního lidu"...! Vlastenci, vyzývající k nákupu ruského plynu zbarveného krví ukrajinských žen a dětí, plynu od válečného agresora, válečného zločince, největšího mezinárodního teroristy moderních dějin, který neváhá zneužívat jaderné elektrárny k vojenským účelům... 

Prý vláda Prof. Fialy nedělá dost pro českého občana!!! Žádná, žádná rozumná a zodpovědná vláda nemůže se zděděným stavem státní kasy a výdajové strany rozpočtu dělat nic víc ani lepšího... (mandatorní a kvazimandatorní výdaje státu jsou už přes 80% rozpočtových výdajů a bude hůř) díky dluhové službě, která šplhá pomalu a jistě ke 100 mld Kč, důchody se letos valorizují 3x, po novém roce znovu, a znovu..., protože inflace rozhodně nebude padat nijak svižně, myslím, že naopak. V návrhu rozpočtu na příští rok má MPSV téměř 800 mld korun!!! Bude to stačit za předpokladu vystřelení míry nezaměstnanosti někam k 8-10%? Po novém roce, nejdéle na konci 1.Q 23  začnou padat firmy, obchody, služby náročné na vysokou spotřebu energií a ani to nebude stačit.

NEUDRŽITELNÉ! Stát nemůže být už žádným Zaopatřovacím ústavem s trvale garantovaným štěstím pro všechny, ač si to jistě stále velké procento občanstva se socialistickými geny hluboko zažranými v jejich DNA přeje. To je ale hrubý, velmi hrubý omyl.

Jediná cesta, ať se to komu líbí nebo nelíbí, na zkrocení poptávkové inflace v kombinaci s energetickou krizí, válkou, hospodářským poklesem a deglobalizací je zřejmě nezbytná recese. Podle mě spíš hluboká hospodářská celosvětová krize. Svět sklidí, a musí sklidit, co celé roky zaséval - ignoroval realitu a dál a dál prováděl sepuku - bezhlavý, nezodpovědný a hloupý tisk neomezeného množství peněz, které ukájely neukojitelná očekávání burz a investorů po trvalém růstu, po stále rostoucím HDP, po definitivním blahobytu bez konce, preventovaly "klid ulice" a uplácely populistům jejich bečící elektorát, který miloval, nechat se uplácet... Všichni, všichni, kdo hráli tuhle "ruskou ruletu" museli vědět, co dělají a jak to dopadne... Mejdan byl dlouhý, divoký, drahý... Ale celý na dluh.

Čas vystavil STOPKU! Tahle nálevna už je zavřená, židle na stolech, na dveřích cedule ve všech světových jazycích "na dluh nenaléváme, směnky ani dluhopisy neakceptujeme"! U Bucků zhasli, přátelé. Při placení a střízlivění se moc nešklebte. A rychle, ale jako sofort, se učte chudnout až do posledního centu. A teprve ten, kdo už nebude mít "kam chudnout", může dostat životní existenční pomoc od státu. A toť vše! Jinak skončí stát v bankrotu dřív, než se nadějeme. Už takhle jsou tím AGROFERTím mejdlem zadlužené generace na stovky let... Naprosto nezodpovědně jste vyžrali svým dosud nenarozeným potomkům jejich budoucnost a je vám všem, řvoucím pod vlajkami na náměstích nesmysly o demisi a nejhorší vládě od dob Marie Terezie, dál úplně jedno, co budou oni žrát, za co bydlet a jak se starat o své sociálně slabé, důchodce, nemocné, děti, když budou mít pořád "na hřbetech vaše masné vyžrané huby"... ! Že vám není hanba, tupí sobci zatemnění hnědými nackovskými kecy pomateného psychopata brnkajícího lacině a falešně na "nacionalistickou" strunu.

Je mi z toho vážně hodně smutno.

 

Autor: Petr Jankele | čtvrtek 29.9.2022 5:06 | karma článku: 29,09 | přečteno: 820x
  • Další články autora

Petr Jankele

Oddělené šatny nutné

Máte zkušenost s rivalitou bojovníků v arénách? MMA? Hokej? Box? Je to všechno hra. Hra s emocemi, hra o slávu, hra o moc, hra o vliv... Identické je to v politice. Nemyslíte? Já myslím...

28.1.2023 v 14:15 | Karma: 5,59 | Přečteno: 223x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Občanská SPOLEČNOSTI České republiky, mobilizace!

Dění posledních dnů, týdnů a měsíců v politickém rybníčku ČR je dějinné. Tedy aspoň se tak zdá z pohledu z venčí. Jak snadná a jednoduchá je radikalizace davů. Jak nesnadné je zbavit se psychopatů. Demagogů. Bláznů.

1.11.2022 v 6:07 | Karma: 12,35 | Přečteno: 380x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Proč ty mandatorní vydaje tak duří?

Stav státní kasy je tristní. Mandatorní a kvazimandatorní výdaje vysoce převyšují příjmy státního rozpočtu. Jak je Tohle možné? Lehce! Jsou to jen zafixované zálohy úplatků elektorátu za 8 letou správu financí ANO! A CO S TÍM?

12.10.2022 v 7:07 | Karma: 14,53 | Přečteno: 505x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Středula je na NERVy

"Je sobota, v kapse mám prachy, do města pojedu pít, ty prachy už třesou se strachy, že zejtra je nebudou mít (odboráři)". Kdo by neznal trampskou klasiku, že? Včera mě tak naskočila, při pohledu ke koni

9.10.2022 v 9:10 | Karma: 17,73 | Přečteno: 521x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

MATRIX! Je to hra a nebo není?

Je to hra a nebo není? Kdo si na ní co, proč cení? Víme co a proč se hraje, podle čeho se kdo kaje? A je hrát vůbec žádoucí? Ví to někdo vědoucí...? Budíček je žádoucí

2.10.2022 v 7:08 | Karma: 7,48 | Přečteno: 211x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1385x
Hrdý otec tří fantastických synů. Umí(r)něný pravičák. Stavební inženýr s bohatou zkušeností z investiční výstavby, mimo jiné 20 let pro zahraniční společnosti (USA, Skotsko, Turecko), státní správou (šéf stavebního úřadu) i obchodem (Švýcarsko).

Mám rád svou rodinu, syny, rodiče, vlast, řád a pořádek, cestu Toltéků, bluegrass&country, Jeepy a Rumíčky z třtiny, knížky Dana Millmana, Davida Deidy a donů Ruizových. Rád cestuji a poznávám nové kraje, lidi a jejich zvyky. Nesnáším lež, nezákonnost, pletichy, klientelismus, falešnou solidaritu a diskriminaci včetně antidiskriminace. Tak to jsem já.

Seznam rubrik