Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč ty mandatorní vydaje tak duří?

Stav státní kasy je tristní. Mandatorní a kvazimandatorní výdaje vysoce převyšují příjmy státního rozpočtu. Jak je Tohle možné? Lehce! Jsou to jen zafixované zálohy úplatků elektorátu za 8 letou správu financí ANO! A CO S TÍM? 

Nějakým nedopatřením jsem se před časem, shodou okolností toulajíce se u syna po krásách Švýcarska,  zatoulal na reportáž, kde byl vypískán Babiš i se svou věrnou suitou podržtažků v čele v největším kariérním žvanilem co znám exmultiministrem KH, který samými rozpaky a trapností nevěděl kam s očima, rukama před pískajícím davem lidí vyjadřujících něco úplně jiného, než pro co si agent Bureš naivně jezdil po vlastech Českých, Moravských a Slezských.

Ale to nebylo to, co mě přimělo k tomuhle zamyšlení. Tím jsou neskutečně tupé, stádoidní názory evidentních Babišových věrných zaslepených podporovatelů a nekritických příznivců, u nichž je zřejmá absolutní, ale dokonale absolutní! absence jakéhokoliv, byť jen povrchního povědomí o tom, co je, jak funguje stát a jaké jsou jeho úkoly a cile. A co to je státní rozpočet, kde se v něm "berou" peníze na jejich populistické uplácení a neustálé kupování přízně ze státního rozpočtu? Vůbec netuší, kdy, kdo a jak sestavuje rozpočet státu, kde se bere vláda (mají za to, že vláda je volená voliči...), stále dokola omílají mantry Babišových nesmyslů, že "on nic, on muzikant, za něho bylo líp a zase bude" (aniž by tušili ty jeho stáda hloupého elektorátu, že případně jako prezident nemá absolutně žádné exekutivní pravomoce a rozhodně už jim do koryt nic nenasype, i kdyby se jakýmsi zázrakem či nedopatřením, k ostudě celého národa, tím prezidentem na chvíli stal. Tedy jen do chvíle, než by mu byl vyměněn Hrad za hrad. Ten Pražský za Mírov...)

Oni skutečně věří, jak stádo, že současná vláda Petra Fialy způsobila svým "vládnutím" za 3/4 roku onu pádící inflaci, která se co nevidět úplně vymkne jakékoliv kontrole a přejde v neřiditelnou a neovladatelnou hyperinflaci, protože Babišův pohůnek Michl, toho času jedna z posledních zlostných hříček paranoidního "rádoby tatíčka nemilovaného hradního klauna a bonmotika", ve skutečnosti mstivého, lstivého, prolhaného, věčně ožralého, zlostného a nemocného důchodce Zemana, vláčeného jako loutka jeho bandou grázloidních loutkovodičů, odmítá navyšovat úrokové sazby, protože nesmí přece zhoršovat dluhovou situaci AGROFERTstánu. Tak zněl rozkaz od capo di tutti capy Bureše a dohoda na Hradě.

Jak je možné, že aby člověk mohl řídit auto musí dovršit nejen 18 let věku, být zdravotně a psychicky způsobilý, ale musí zároveň absolvovat drahou autoškolu, složit závěrečné praktické i teoretické zkoušky a teprve díky tomu a na základě toho dostane průkaz. Řidičský průkaz. A s tímhle průkazem může teprve do provozu. A za každou chybu a porušení pravidel přichází o body, platí drahé pokuty, a dokonce se může dostat za těžké porušení silničních pravidel i do kriminálu. 

A proti tomu, držte si klobouky, se to trochu rozjede,  jenom se narodí a stačí mu aby dovršil stejných 18 let, jeho zdravotní stav a způsobilost nikdo nezkoumá (s výjimkou toho, je-li tento omezen ve své příčetností a právní způsobilosti z moci úřední). A má automaticky PRÁVO! Volební! A nikdo takového voliče vůbec nijak netestuje, zda je způsobilý a znalý k výkonu svého volebního práva. Nikdo se nezamýšlí nad tím, že takový politický imbecil se stává jednak obětí naprosto legálního politického nakupování "hlasů hloupých" za státní prachy, což dlouhodobě ruinuje státní pokladnu, jak vidíme právě teď, ale vůbec to nenapomáhá k zlepšování politické kultury země a politické inteligence elektorátu. Právě naopak, ale že svým v podstatě nesvéprávným, neb brutálně zmanipulovaným hlasem napomáhá takový zkorumpovaný volič k páchání trestného činu rozkrádání, defraudace, podlácení, braní úplatků, pletich, nekalé soutěže, ohrožování finančních zájmů státu i Evropské unie a tak by se dalo pokračovat dlouho. A tohle všechno takovému "voliči" prochází beztrestně? Jak je to možné, když za porušení pravidel silničního provozu jsou pokuty i basa??? 

Tak se ptám páni politologové, ústavní činitelé, poslanci a senátoři, ústavní soudcové a páni ústavní profesoři.. Proč už dávno není zaveden jednoznačný povinný test minimální politické intelligence, který by bylo nutné složit, aby mohlo být aktivováno ono  "volební právo občana"?

Nesložíš, nevíš, nevolíš. Sorry jako. Tak jednoduché to může být!

Řídit auto a ohrožovat tím potenciálně ostatní účastníky silničního provozu taky nemůže kde kdo, a bez patřičného průkazu už vůbec ne. A ani nemůže hned každý jezdit s kamionem či autobusem. Potřebuje jiný typ průkazu, "céčko", "déčko"... 

Tak i voličské průkazy by mohly být odstupňované třeba od A po D a každý by vyjadřoval jinou míru "politické inteligence" svého nositele a třeba voliči "déčka" by byli nejnižší se silou hlasu 25, protože nejblbější.  "Céčka" 50, "béčka" 75, a největší borci, "áčka" 100. To by zároveň automaticky vyjadřovalo "váhu hlasu" konkrétního voliče. A dokud by si "nepolepšil" složením další zkoušky s lepším výsledkem, byl by pořád to, na co by "měl". Takže klidně "déčko" ve snaze získat lepší "průkaz" a silnější hlas, by klidně mohl přijít i o to své "déčko", kdyby vyfičel s nepořízenou.  Aktivní volební právo by se třeba bez "áčkového" voličského průkazu  nikomu neaktivovalo, tedy získat "právo býti volen" by bylo podmíněno držením "áčka",  tedy kvalita kandidátek by se velmi rychle samovyčistila.

No a ti idioti, kteří dnes tolik fandí tomu trestně stíhanému grázlovi "čau lidi", který z nich má jenom prdel a vlastně je nenávidí, protože se před nimi musí krutě pitvořit, přetvařovat a hrát divadlo na lidumila (stačí se podívat na jeho mimiku, na jeho Moniku, na jeho zlé a její lačné oči a člověk má jasno...), ti všichni by měli po legraci, protože by nebyli schopni při své evidentní politické imbecilitě dosáhnout ani toho dečka. A přestali by škodit ostatním vědomým a uvědomělým politicky vyzrálým občanům této občanské společnosti...
Myslíte, že je to úplná hovadina?
Myslím, že by to ohromně prospělo české kotlině... A možná nejen jí.

Mimořádná doba si žádá mimořádná řešení out of box. Jen se nebát a něco sakra dělat. 

MATRIXe mrtev! Ať žije spravedlivý systém vzdělanostní společnosti. Rovnostářství socialistické laboratoře sovětského střihu se neosvědčilo, stejně jako dekadentní hra na "práva pro všechny a na všechno"!

Co vy na to?

Autor: Petr Jankele | středa 12.10.2022 7:07 | karma článku: 14,53 | přečteno: 505x
  • Další články autora

Petr Jankele

Oddělené šatny nutné

Máte zkušenost s rivalitou bojovníků v arénách? MMA? Hokej? Box? Je to všechno hra. Hra s emocemi, hra o slávu, hra o moc, hra o vliv... Identické je to v politice. Nemyslíte? Já myslím...

28.1.2023 v 14:15 | Karma: 5,59 | Přečteno: 223x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Občanská SPOLEČNOSTI České republiky, mobilizace!

Dění posledních dnů, týdnů a měsíců v politickém rybníčku ČR je dějinné. Tedy aspoň se tak zdá z pohledu z venčí. Jak snadná a jednoduchá je radikalizace davů. Jak nesnadné je zbavit se psychopatů. Demagogů. Bláznů.

1.11.2022 v 6:07 | Karma: 12,35 | Přečteno: 380x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Středula je na NERVy

"Je sobota, v kapse mám prachy, do města pojedu pít, ty prachy už třesou se strachy, že zejtra je nebudou mít (odboráři)". Kdo by neznal trampskou klasiku, že? Včera mě tak naskočila, při pohledu ke koni

9.10.2022 v 9:10 | Karma: 17,73 | Přečteno: 521x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

MATRIX! Je to hra a nebo není?

Je to hra a nebo není? Kdo si na ní co, proč cení? Víme co a proč se hraje, podle čeho se kdo kaje? A je hrát vůbec žádoucí? Ví to někdo vědoucí...? Budíček je žádoucí

2.10.2022 v 7:08 | Karma: 7,48 | Přečteno: 211x | Diskuse| Politika

Petr Jankele

Rudo hnědá náměstí nevěští dobré časy

Komunisté a populisté obsazují historická česká náměstí pod rudými komunistickými prápory a trikolórou na štanglích. Pořvávají neuvěřitelná proruská prohlášení podporující hanebné teroristické a válečné řádění Ruska na Ukrajině.

29.9.2022 v 5:06 | Karma: 29,09 | Přečteno: 820x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1385x
Hrdý otec tří fantastických synů. Umí(r)něný pravičák. Stavební inženýr s bohatou zkušeností z investiční výstavby, mimo jiné 20 let pro zahraniční společnosti (USA, Skotsko, Turecko), státní správou (šéf stavebního úřadu) i obchodem (Švýcarsko).

Mám rád svou rodinu, syny, rodiče, vlast, řád a pořádek, cestu Toltéků, bluegrass&country, Jeepy a Rumíčky z třtiny, knížky Dana Millmana, Davida Deidy a donů Ruizových. Rád cestuji a poznávám nové kraje, lidi a jejich zvyky. Nesnáším lež, nezákonnost, pletichy, klientelismus, falešnou solidaritu a diskriminaci včetně antidiskriminace. Tak to jsem já.

Seznam rubrik