Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud zruší vepřín v Letech, za naše peníze, a postaví bombastický památník, za naše peníze, pak to jen zesílí nenávist vůči cikánům a politikům. Co to v příští revoluci přinese si dovedete představit. Rozhodně žádný samet.

1 0
možnosti

Hodně informací o Letech najdete :

http://www.zwittau.cz/WEB/lety.htm

Mám dojem, že je to objektivní stránka.

1 0
možnosti
Foto

Díky, super zdroj! R^

0 0
možnosti

Je to jedna velká šaškárna. Slovíčkaření o tom, jaký tábor to údajně byl. Vždyť o to vůbec opravdu nejde. Smiřme se s tím, že se ze státního rozpočtu (a tedy z peněz nás - daňových poplatníků) vykoupí prasečák, aby byli spokojeni všichni "Dienstbirovci a spol." Co se stane? Bude tam památník, kde chcípl pes, jednou za rok tam přijde pár exotů (tipnul bych si na cca 8 romů a jeden až dva naši politici), odkecají si své povinné žvásty a zase celý rok tam nepáchne nikdo. A mezitím se najde zase nějaký jiný "zásadní problém", který nás bude stát miliony a který se bude rozpitvávat ve všech médiiích, hlavně těch "lidskoprávních" a "sluníčkářských".

A když se zeptáte na ulici kteréhokoliv Roma, co ví o památníku v Letech, zkuste hádat, co o něm bude vědět...

10 0
možnosti
Foto

Jj, naprosto s Vámi souhlasím. Velká politika malých českých "politikařů" vyžaduje velká gesta. A že si tahle hyperpracovitá etnická mikromenšina "spoluobčanů od táboráků" (slova Čunka 8-o) dokáže své vyřvat, o tom žádná ;-O;-€

3 0
možnosti
Foto

Před třemi roky přinesl týdeník" Dějiny a současnost" kam píší renomovaní historici, článek, že tábor v Letech byl táborem pracovní a těch bylo v Čechách a na Moravě několik a daleko větší než byly Lety. Tábor byl hlídán našimi četníky. Docházelo zde k úmrtí v důsledku nedostatečně hygieny. Odešly odtud dva transporty a pak byl tábor v roce cca 1943 anebo 1944 zrušen a ti co tu zůstali byli propuštěni. Zajímavé je, že u nás v tu dobu bylo několik poboček koncetračních táborů, kde byli zejména Židé, kteří zde umírali v důsledku nelidské práce. Dnes nikdo o těchto táborech neví nic. Nikde není žádný památník na místech lidského utrpení a stojí zde jiné stavby.

5 0
možnosti
Foto

Díky za tuhle připomínku. Například o krutém koncentračním táboře v Rychnově u Jablonce asi neslyšel nikdo z těch kecalů, co se zase na účet Babiše a předvolebního exhibicionismu natřásali před mikrofony a krafali a krafali na zprofanované téma Lety. Nevím o tom, že by se tam s květinovými pietami s vládními stuhami roztrhl pytel... Jak píšu, cikáni si vždycky vykřičí větší pozornost a péči... A takových Rychnovů tu bylo skutečně daleko víc. A jak to v takovém skutečně koncentračním táboře asi chodilo je popsáno třeba tady http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky/koncentracni-tabory-v-severnich-a-severovychodnich-cechach-ii.html

4 0
možnosti

ZalYká. S ypsilon, prosím...

0 1
možnosti
Foto

No, pokud jenom toto, tak to není tak špatný. Už je opraveno, manželka taky viděla. Každopádně díky za pozorné čtení ;-)

2 0
možnosti

Doufám,že jste zhlédli dnešní rozhovor moderátorky Tvarůžkové s ministrem Stropnickým,to byl zážitek!Tak děsivý tlak na hosta se nevidí tak často.Vůbec se nedivím bývalému kolegovi Havránkovi,tato slečna nebo paní je postrachem ČT24.Tak jsem se sebral a šel se vyblít do aleje,jak trefně napsal pan Standa Novák.:-(Raději se to nepokoušejte najít v archivu ČT24,stačí,že jsem zvracel já.8-o

4 0
možnosti

:-)......Dnes to bude v devadesátce řešit ministr zbytečných záležitostí DIns. a v komentářích Kalousek. Super sestava. Už se těším! to zas bude v álejích nablito ! R^R^R^

5 0
možnosti
Foto

Ještě jsem v souvislosti s touto kauzou nikde nečetl žádné oficiální stanovisko (třeba Historického ústavu Akademie věd nebo instituce toho druhu jiné) - jak to vlastně s tím zařazením tábora v Letech z hlediska historie bylo za války doopravdy.

1 1
možnosti

Z jejich pohledu je bezpečnější vyčkat výsledků voleb.

4 1
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1385x
Hrdý otec tří fantastických synů. Umí(r)něný pravičák. Stavební inženýr s bohatou zkušeností z investiční výstavby, mimo jiné 20 let pro zahraniční společnosti (USA, Skotsko, Turecko), státní správou (šéf stavebního úřadu) i obchodem (Švýcarsko).

Mám rád svou rodinu, syny, rodiče, vlast, řád a pořádek, cestu Toltéků, bluegrass&country, Jeepy a Rumíčky z třtiny, knížky Dana Millmana, Davida Deidy a donů Ruizových. Rád cestuji a poznávám nové kraje, lidi a jejich zvyky. Nesnáším lež, nezákonnost, pletichy, klientelismus, falešnou solidaritu a diskriminaci včetně antidiskriminace. Tak to jsem já.

Seznam rubrik