Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsem presvecen o referendu z mistnich voleb. Jak muzete oznacit tyto volby jako ukazku obcanu domahajice se demokracie v nasi republice s takovou ucasti. pane Petre Jankele???? 46,07% ucast!!! Uzasne.

Dokazi si vysvetlit odpor obcanu proti takove volbe. Jiz predvolebni "skoleni" volicu ukazuje nemoznosti prvniho radu. Kazde volebni misto ma sve finance zajisteny v urcite vysi a take vydaje jsou dane bez jakykoliv diskuzi. Ten zbytek navic (je-li vubec nejaky) to je ten maly bonus pro dalsi obdobi. Sliby partaji jsou opravdu jen sliby. Mit penize na ty sliby mohou byt jen od sponzoru nebo z pujcek. Vydaje z minulosti (nad ty, ktere jsou vedeny jako zivotni nutnost volebniho regionu) ukazuji ten pravy obrazek o politicich predchazejici.

0 0
možnosti

J13a81n 79R73á13ž

25. 9. 2022 15:00

Říkat, že tyto komunální volby byly jakýmsi referendem o schopnostech vlády je pouhá politická proklamace Babišovy opozice, která úspěch beze sporu zaznamenala. Volby dodaly potravu Babišovu egu a on tak v euforii zneužívá pojem referendum.

Ovšem jistým varováním vládním stranám tyto volby, hlavně jejich výsledky v krajských městech, kde se volí stranicky, rozhodně jsou.

5 0
možnosti

Pane Razi, jake varovani pri ucasti 46,07 % volicu???? Moznost nespokojenosti muze byt ruzna. Moje myslenka me vede a to hlavne ve vetsich mestech, je system zastupitelskych voleb. Muj pohled.

0 0
možnosti

Kde nic neni, ani cert nebe. A jakakoliv edukace je uplne k nicemu, nebot presvedcene nepresvedcite. Jinak ale karma, samozrejme.

2 0
možnosti

A jaký názor máte na švédské voliče, kteří celá desetiletí volili pouze hodnoty, moudrost a vzdělanost ? Jak se to stalo, že teď otočili a zvolili si stejnou "lůzu" jako je SPD nebo Trikolora ? Možná podlehli prokremelSSKé propagandě.:-(;-OCháska jedna nevzdělaná.Rv

6 4
možnosti
Foto

Nejsa Švédem ale Čechem, nezajímá mě ani úroveň morálních a jiných hodnot Švédů, ale Čechů. Nezajímá mě ani švédská politika, protože nelze mít objektivní obrázek o tom, co a proč se tam děje. Resp. jde to ještě podstatně méně a hůř, než je to možné i tady v tom našem malém, zaprděném údolíčku. Hledání pravdy, té "tiché", skutečné, která nepotřebuje slova, protože je skutečná, absolutní, je stejně těžké tady stejně jako ve Švédsku, Semilech, Bruselu, Praze, New Yorku... Těžší už je to jen v RuSSku a Číně, na Kubě a Mianmaru... ;-)V[>-]EUV

1 1
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1385x
Hrdý otec tří fantastických synů. Umí(r)něný pravičák. Stavební inženýr s bohatou zkušeností z investiční výstavby, mimo jiné 20 let pro zahraniční společnosti (USA, Skotsko, Turecko), státní správou (šéf stavebního úřadu) i obchodem (Švýcarsko).

Mám rád svou rodinu, syny, rodiče, vlast, řád a pořádek, cestu Toltéků, bluegrass&country, Jeepy a Rumíčky z třtiny, knížky Dana Millmana, Davida Deidy a donů Ruizových. Rád cestuji a poznávám nové kraje, lidi a jejich zvyky. Nesnáším lež, nezákonnost, pletichy, klientelismus, falešnou solidaritu a diskriminaci včetně antidiskriminace. Tak to jsem já.

Seznam rubrik